{ WELCOME }

Change Message in welcome_header.html

20 dakika; Intikam; Merhamet; Çalıkuşu; Kara Para Aşk;
Fatih Harbiye; Kösem Sultan; Kara Sevda

Unread postby xhippie » Thu Nov 14, 2013 3:04 am

Image

Image

ÇALIKUŞU - Чучулигата

Сериал по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин "Чучулигата"

Image

Yönetmen: Çağan Irmak , Doğan Ümit Karaca
Yapımcı: Timur Savcı
Senaryo: Sevgi Yılmaz
Müzik: Aytekin Ataş
Oyuncular:
Fahriye Evcen
Burak Özçivit
Mehmet Özgür
Elif İskender
Deniz Celiloğlu
Begüm Kütük Yaşaroğlu
Ebru Helvacıoğlu
Pınar Çağlar Gençtürk
Alptekin Serdengeçti
Güneş Hayat


Image

Начало: 24 септември 2013 година, излъчва се във вторник по Kanal D от 20 часа
Страница в Канал Д
Сериите на турски
Сериите с руски субтитри
Торенти с BG sub
Интервюта и биографии на руски език

Предговор на романа:
„Чучулигата“ е роман за преживяванията на една млада девойка — Фериде, Чучулигата. Детството на тази възпитаничка на френски пансион, останала рано без майка, преминава в пътешествия по разни страни на Близкия Изток, където баща й като офицер бива изпращан да служи. Така Фериде расте неограничавана от тогавашните специални възпитателни методи. Ето защо тя е твърде далече от лицемерието и притворството на хората от своята среда, реагира на нещата не така, както биха изисквали нормите на поведение за едно момиче от добър произход. В това противопоставяне се крие основният замисъл на Решат Нури.
Един ден преди сватбата си Фериде научава, че докато е учила в пансиона, нейният годеник Кямран е имал сериозна връзка с друга жена. Фериде отхвърля в себе си мисълта за спокоен и щастлив живот в осигуреното семейство и забягва. Започват сполуките и разочарованията на изхвръкналата от гнездото Чучулига, която са искали да затворят в клетка. Тя учителствува в разни села и градове на Западен Анадол. След години Фериде се завръща, убедена, че се обичат с Кямран, и се оженва за него. В някои отношения „Чучулигата“ напомня известните френски романи с щастлив завършек. Действието се разказва в първо лице, под формата на дневник на главната героиня. Успоредно с основното действие авторът развива и няколко второстепенни теми, в които можем да видим и ужасната нищета на анадолския селянин от ония години, и охолния безцелен живот на богатите, и стигащата до комичност корупция на администрацията в империята — с други думи, твърде пъстра картина от събития и образи.
В застоялата феодална атмосфера на Анадола поведението на Фериде, отношението й към живота и хората представлява своеобразен бунт.
Ето защо почти навсякъде нейните постъпки звучат твърде солово и предизвикват омесено чувство на възхищение и омраза, на учудване и гняв. Това противопоставяне не е продиктувано от единствената мисъл финалът на романа и съдбата на главната героиня да прозвучат по-прочувствено. Бунтът на Фериде е бунт на писателя срещу крещящото безправие и изостаналост. Самото съприкосновение на Фериде с този трагичен в изостаналостта си свят, с празния и безсмислен живот на имотните звучи като неочакван лиричен акорд в монотонната музика на анадолското ежедневие, все още забулено с фереджето на полуфеодалните отношения в прогнилата Османска империя. Фериде носи в себе си нов свят, нови мисли, нови отношения, нова чувственост, които никак не могат да се поберат в рамките на фалша и лицемерието на богатите, на духовната изостаналост на бедните. Но Фериде се бунтува и в същото време страда, зад внезапно избухналата й ирония се крие любов. В поведението на Чучулигата се чувствува нейното желание да измени нещата или ако това е силно казано — да им въздействува, да ги подобри. Искреността и безкористността на Фериде подкупват, стремежът й да помогне на обикновените хора, прямотата й в много случаи успяват да разчупят закостенялата атмосфера. В което село отиде Чучулигата, селяните постепенно се отърсват от вековното си недоверие към науката и плахо се приучват към мисълта, че децата им трябва да учат; достатъчно й е съвсем малко време, за да смъкне фалшивите маски от лицата на богатото семейство в град Ч.
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Fri Nov 15, 2013 10:42 pm

„Чучулигата“ е първият и най-популярен роман на Решат Нури. Той се появява през 1922 година в подлистник във вестник „Вакит“ и донася голяма известност на писателя. Романът е многократно преиздаван в Турция и преведен на няколко езика.
В България „Чучулигата“ е преведен в 1931 год. в подлистник, а през 1944 год. излиза в отделна книга преиздавана три пъти досега.Първата екранизация на романа е през 1966г
Image
http://www.youtube.com/watch?v=DCf2je6Vk_AВтората екранизация е през 1986г
Image
http://www.youtube.com/watch?v=cGX0azFm0Yw


песента на Чучулигата в ноти
http://sheets-piano.ru/wp-content/uploa ... 57x500.jpg
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sat Nov 16, 2013 9:08 am

ImageImage
ImageImage
ImageImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sun Nov 17, 2013 11:21 am

Отдавна не бях гледала толкова завладяващ филм, сценарият следва сюжетната линия на главните герои, макар да се отдели от книгата почти в началото,
но е много добър, дори по-вълнуващ, поне дотук, персонажите са представени от отлични и много симпатични артисти. Препоръчвам го на всички.
Сценарият, режисурата, заснемането, музиката, всички компоненти създават увличаща атмосфера и е чудесно че сериите са по над 2 часа и без реклами.
Изгледах излезлите 7 епизода почти без почивка и съм много доволна. Ако и друг го загледа може да го коментираме, има доста за разискване по персонажите.

Малко новини зад кадър
За филма е нает конакът на Решат паша в Кадъкьой/Kadıköy-Kızıltoprak/, Савджъ е вложил 1 млн долара, за да се обзаведе с необходимата декорация в съответсвие с епохата
Image ImageImage

хонорарът на главните актьори е - На Бурак Йозчивит - 50 000лири на серия, а на Фахрие Евджен 35000.

от подготовката на филма до момента има много интервюта, клюки и снимки, пропуснали сме ги дотук, но все пак малко клюки никога не са излишни и ще допълнят картината за актьорите

Бурак е на първо място в топ класацията за най- красиви мъже в Турция
и е много популярен с образа си от Великолепният век на Малкоджоглу
Image
На 8-мият международен конгрес по Тюркология, проведен в Истанбул, професор от Белградския университет, казал че Бурак с ролята си във ВВ оказва голямо влияние на младежите в Сърбия. Негов студент окачил снимка на Бурак с надпис - "Ние ви простихме всичките 500 години." Професорът написал писмо на Бурак с покана да посети студентите. Казало се е, че той има голяма популярност на Балканите.
(Е, сигурно само аз не съм гледала ВВ от Балканите [f205c7259ed599b7b20bc2a63d8780c2.gif] и за мен този младеж е непопулярен, но сега ще се запознаем [smeese.gif] )
обича високите скорости, гаджето му е Джейлян Чапа, връзката им е от няколко години, но няколко пъти са се разделяли заради ревността на Джейлян,
последният срив е заради колежката му Фахрие / Чучулигата
Image Image
последният мотор си е купил за 40хил евро и е добавил екстри за още 10хил евро Image
имал е леки инциденти с мотора, хващан е и в нетрезво състояние с него. На 29.10/Денят на републиката/ отивайки на снимки в Еринкьой, настигнал в Кадъкьой ескорт мотоциклетисти правещи тур за празника, не устоял и се присъединил към тях и закъснял за снимките, с което изнервил Фахрие на снимачната площадка ImageПочитател е на Таркан Image
освен това разбира от дюнери и кебапи, на ул. Тръмп / търговска улица с много ресторанти и едноименен МОЛ/в Кулата Тръмп Бурак открива дюнерджийница с името на своя герой Бали Бей/ Bali Bey, идеята за името е дошла от филма, но то няма да е само име, а ще носи османски дух. Бизнесът с месо е 4-то поколение в семейството. Дядо му е отрил първото си заведение за кебап в Истанбул на пазара Бакърджълар и е имал известни клиенти като Зеки Мюрен /певец/после е продължил баща му, и той иска да продължи традиционният бизнес в семейството. Израснал е край баща си, разбира най-много от месо, дюнери и кебапи. В управлението на заведението ще е заедно с баща си Бюлент. Всеки свободен момент от снимки иска да бъде там и на мястото на всяка длъжност да блъде вещ. Намерението му е да популяризира марката Бели бей и да открие още ресторанти, да я наложи така, че като се каже - дюнер, това да се идентифицира с - Бали Бей.
Bali Bey’den iskender zinciri
‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Bali Bey’ karakterine can veren Burak Özçivit, Levent ve Trump Towers’ta iskender kebap dükkânı açıyor

АКО ТРЯБВА ЩЕ РЕЖА ДЮНЕРИ...
През декември ще отвори и второ заведение в Левент/Гюлтепе/наел е площ от 350м2 заобиколено от промишлени предприятия и офиси.
за 250 места е, в него ще се предлагат освен дюнери и искендер кебапи, шишчета и кюнефе.
Тук ще бъде първият ресторант, вторият в кулата на Тръмп. Ще бъдем парньори с баща ми. Аз разбирам от актьорство, а той от търговия. Ако се налага ще режа и дюнери.
Баща му Бюлент от 50 години се занимава с дюнери в Кадкьой.
На въпрос на журналиста отговаря: Аз харесвам играта на Бурак, но във времето когато не е на снимки го критикувам.

http://magazin.milliyet.com.tr/bali-bey ... efault.htm
с баща муImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sun Nov 17, 2013 1:00 pm

Бурак от дълго време се опитвал да продаде колата си Chevrolet Camaro 1974 и от начлана цена 91 хил долара успял да я продаде за 38500
Imageтой е студент трета година в университета Мармара по изящни изкуства и се занимава с фотография, често взима апарата си и прави снимки сред природата,иска да направи фотоизложба, снимките споделя в Туитър, ето една Image
специално за ВВ си е отгледал шикозни мустаци с което въвежда мода сред мъже и жени
Image дамско колие на приятелката му Image
без мустаци ми прилича на друг човек ImageImage

има много приятен глас, получил е награда за дублаж на детски филм
Image
видях и една по-ста новина не знам дали е осъществена, че ще играе във филм на Джеймс Камеран за глада в Ирландия 1845, филмът се казва Глад и е с бюджет 50млн долара,
с намерение да е зрелищен като Титаник, Бурак в ролята на влюбен в Мери моряк, а Кенан като Султан Абдулмеджит изпратил хуманитраната помощ за Ирландия
Image
за ВВ му се налага да учи фехтовка, стрелба с лък и езда, въпреки това в каскадите използват дубльор, че много си натъртвал д-то [smeese.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sun Nov 17, 2013 2:49 pm

Çalıkuşu bitecek mi? Ще свърши ли Чучулигата?
http://www.tvaktuel.com/haber/16330-cal ... ek-mi.html
Касапницата по отношение на сериалите в Канал Д продъжава.
Не са доволни от рейтинга на телевизията и много скъпият Чучулигата, отправили са предупреждение към екипа
Тимур Савджъ е наредил да се забърза филма. Сценаристите казват че не може да се опрости и забърза още повече.
Въпреки всички усилия рейтинга пада и не могат да наберат желания брой зрители, КаналД губи търпение.
Филмът ще приключи с един сезон, вероятно с ускорен финал. Екипът и телевизията вече са постигнали съгласие по въпроса.
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Sun Nov 17, 2013 2:54 pm

[uhu] Хади и аз тук, на всяка манджа мерудия [489.gif]
Хипи, мерси за темата. И аз загледах филма най-вече заради книгата, която си беше доста хитова за времето на първото и издание у нас. Като се сетя на какви опашки трябваше да чакам за да се сдобия с желана книга... май на такива опашки само за банани едно време съм чакала пред показните магазини [smeese.gif] Ще коментирам впечатленията си от филма, но сега да сложа фрагманите за предстоящия осми епизод.

Çalıkuşu 8. Bölüm 1. Fragmanı
phpBB [video]


Çalıkuşu 8. Bölüm 2. Fragman

phpBB [video]

Image Image

и с руски субтитри http://korolek.com/anons-i-kratkoe-sode ... -serii.htm
Във вторник серията ще бъде излъчена от 22.00ч. вместо от обичайното време 20.00ч. поради важна футболната среща [Connie_pull-pigtails.gif]
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Sun Nov 17, 2013 3:19 pm

значи ще имаме лИбоФно обяснение в еп.8 щом като се появява люлката, поне в книгата обяснението беше на люлка,
Image
но естетвено няма да е безоблачно, видно от края на втори фрагман, пак ще има криворазбрани сцени и сръдни,
може би е добре че няма да ни разиграват много, след като са взели решение да съкратят филма,
но все пак дано не пострада сценария и да направят претупани и нелогични развръзки, а и таман съм си харесала филм и айде секира [e085.gif]
Обаче, хем много ми харесва Сейфетин бей, хем все очаквам да се прояви като Ирфан от Сускунлар, така се беше сраснал с ролята на злодей там, че дори на улицата да го срещна сигурно щях да настръхна срещу него и тук като благ татко ми е малко трудно да го възприема, въпреки че е чудесен и в тази роля,
добре че отвреме на време го разкрасяват с някоя синина та си ми заприличва на Ирфан [smeese.gif]
Image
игра много добре на трогнат и разкайващ се баща в еп.7 когато преби дъщеря си заради уж загубената чест
и преди това на влачещ се в калта и събиращ хляба от земята, има много трогателни моменти с неговия герой
и още веднъж доказва, че притежава голям талант [466.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Mon Nov 18, 2013 12:54 am

Фунда явно и тя гледа филма, защото отново твори прекрасните си колажи, ето някои от тях
Image Image
Image Image
phpBB [video]

http://www.youtube.com/watch?v=yuDLACmP-Mg
Image Image
а тази песен в изпълнение на Фахрие http://www.youtube.com/watch?v=4KQTIUjhRAM е от 7 еп. на филма, текста е много хубав, има го на руски ще го сложа, но сега е късно, а утре трябва и да поработим [330.gif]
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Tue Nov 19, 2013 8:40 am

Çalıkuşu Episode 8 Preview

For Kamran the days of fighting with his heart have started. He is constantly thinking. His heart is beating for Feride, his conscience is telling him Neriman. What is his decision going to be? Selim, comes to the mansion for Necmiye. The household is suspicious and unwelcoming. Besime Hanım is sad. The pain keeps chasing her down. What she has witness turns her life into hell. The dirty games of Neriman and Levend have started. Feride unknowingly is helpless. Something unexpected happens which puts their plan at risk. One slanderous comment, and someone is homeless. Their bags are packed and the tears are flowing. Saying farewell has never been this difficult. Some do not understand why this farewell is happening. The time for Kamran to behave courageously has arrived, but what about what he has heard. Silence turns to anger. Anger spews from the tongue.

New Episode air’s Tuesday 19 November @ 22:00 on KanalD
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Nov 20, 2013 12:53 am

пак показаха че рейтинга им е купен, отново на първо място Долината на вълците, а много по-хубави филми назад
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Nov 20, 2013 1:47 am

ейййййй не ме остави на мира гюлбешекера, та ето го

Image

GÜLBEŞEKER - сладко от рози
20 adet kırmızı gül yaprağı - листа на 20 червени рози
5 su bardağı su - 5 чаши вода
3 su bardağı şeker - 3ч. захар


Sevdin mi ? Ben Gülbeşeker'i çok çok sevdim
https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater

ImageImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Wed Nov 20, 2013 11:12 am

[28326_842.GIF] Хипи, гледам нощес си забъркала сладко от рози [cookies.gif] но дали ти се е хапвало сладко ham-ham или си вдигнала мерника на сладкия мустакат шекерчо Кямранчо [smeese.gif] ще си кажеш [Connie_wacky-girl.gif]
а снощи се полюляхме на поредната люлка в турски сериал, и взех че се [think.gif] дали сме обсъждали ролята на тези люлки в турските сериали, защото, където има либоФ все има и люлка, та затова се чудя дали няма някоя приказка или поверие в турския епос, която да е наложила тези люлки като задължителни при показване на обичта между двама Флибени [question.gif] моля, ако някой знае нещичко по върпоса да ме [Vala_28.gif]
Image
за нетърпеливите до превода като мен [f205c7259ed599b7b20bc2a63d8780c2.gif] преразказ на снощната серията от рускините http://korolek.com/korolek-ptichka-pevc ... vchaya.htm
https://www.youtube.com/watch?v=HJzKW_FS2m4
Приятно good_news и [silly-have-a-nice-day-smiley-emoticon.gif]
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Wed Nov 20, 2013 2:14 pm

karma wrote:а снощи се полюляхме на поредната люлка в турски сериал, и взех че се [think.gif] дали сме обсъждали ролята на тези люлки в турските сериали, защото, където има либоФ все има и люлка, та затова се чудя дали няма някоя приказка или поверие в турския епос, която да е наложила тези люлки като задължителни при показване на обичта между двама Флибени [question.gif] моля, ако някой знае нещичко по върпоса да ме [Vala_28.gif]


обичам символиките, тенкс за въпроса, покрай който ще научим и нещо ново из народните поверия,
едва ли турската народопсихология е по-различна от българската, а ето как се представя люлката в нашите народни обичаи:

На някои празници всички моми се люлеят на люлка за предпазване от женски болести, отвличане от змей и пакост от самодиви. Всъщност самото люлеене е универсален символ на плодовитост. Люлеенето на люлки, вързани на зелено дърво, е част от празничната обстановка и на Гергьовден. На Св. Константин и Елена отново се връзват люлки и всяка мома гледа да се хареса някому, защото според народното вярване това значи, че ще бъде добра домакиня и ще роди много момчета - още едно потвърждение на споменатата по-горе символика на люлеенето.

Понеже нашите герои, освен че се люлееха, по същото време си менкаха и ябълки та трябва да се спрем и на символиката на ябълката, която независимо дали се използва като клонка или плод, носи устойчива брачна семантика, не само в българския фолклор, този плод е носител на аналогична еротично-брачна символика и в древногръцката, и във византийската култура. Ябълката се тълкува като плодородие и знак за любов в сватбената обредност.
В тази връзка, споделянето/вземането на ябълката може да се тълкува и като съгласие за принадлежност.

Виж, за яденето на нахапан от любимата бонбон не знам какво казват поверията [smeese.gif]

а що се отнася до Кямуреца, не отричам че с мустаците е симпатяга
но без тях малко ми прилича на онзи лигльо Освалдо Риос Image
но момчето има чаровна усмивка, знае го и я показва често дори без повод, но съм дотук, да, симпатяга е, но да го желая като моя мустакатко хабсурд, [no-no.gif]
хич не ме провокирай да се откажа от Муци и да остане само за теб, нивгаш няма да се случи това [tease2.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Nov 20, 2013 8:53 pm

малко рекламни клипове с Нериман / Бегюм Кютюк Яшароглу
тук е с мъжа си Ердил Яшароглу http://www.youtube.com/watch?v=rzNoQ5u9C4w
http://www.youtube.com/watch?v=DeOYJo-vjBQ
ImageImageImage
много хубаво интервю, превод на руски
Меня называют женщиной легкого поведения с лицом ангела
http://korolek.com/intervyu-akterov-i-s ... angela.htm

phpBB [media]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Thu Nov 21, 2013 8:11 am

Fahriye rolüne cuk oturmuş - Фахрие е много подходяща за ролята
http://www.posta.com.tr/magazin/HaberDe ... eID=205277
Фахрие Евджен играеща в ролята на Чучулигата по романа на Решат Нури се срещна с Айдан Шанер, изпълнителката на същата роля в предишния филм от 1986.
Айдан Шенере похвали Фахрие и партньорът и Бурак Йозчивит, чиято роля в старата екранизация се играе от Кенан Калав. Ето какво казва Шенер за младите актьори:
"Няма да лъжа, не пропускам нито една серия, Фахрие много добре се е вписала в своята роля, тя се справя блестящо с нея също и Бурак с ролята на Кямран,
Те си подхождат така както ние с Кенан. Когато ги гледам ме обхващат спомени от предишните дни."


ImageImage

мисля че Айдан е по-хубава от Фахрие, но пък Бурак повече важи от Кенан Калав

ето как изглеждат днес двойката от 1986
ImageImage
ImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Thu Nov 21, 2013 1:10 pm

няколко преведени откъса от еп.8
http://vk.com/video_ext.php?oid=1898144 ... f7f17&hd=1
http://vk.com/video_ext.php?oid=1898144 ... acc90&hd=1
http://vk.com/video_ext.php?oid=1898144 ... e2fb6&hd=1


Çalıkuşu 9. Bölüm 1. Fragman
Нови уроци за търение и надежда
http://www.youtube.com/watch?v=b7oaUfaAvcs
phpBB [media]


http://www.haberay.net/haber/2790/calik ... gmani-izle

Кямран: И вътрешно изглеждам така, ще разруша всичко, ако не го направя ще нараня вас
Фериде: Не казвай думи, за които ще съжалявш
Кямран: Аз досега не видях съжаление у теб
Нима хората които обичам са се наговорили, наговорили са се да забият нож в гърба на Кямран
Защо Селим, мамо, защо той?
мама: скъпи
Кямран: Тя се отказа от мен, потъвам. Всички които обичам и им се доверявам един по един рухват като пясъчни замъци

http://vk.com/video_ext.php?oid=9209856 ... 842c0&hd=1
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Thu Nov 21, 2013 8:53 pm

има един много интересен образ, на прислужницата на Нериман или т.н. калфа Мюневер
ролята изпълнява Пънар Чаглар Генчтюрк / Pınar Çağlar Gençtürk родена 1982г в Измир
има две участия във филми и това е третият й сериал
всъщност е доста симпатична млада дама за разлика от образът й в сериала
ImageImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Fri Nov 22, 2013 5:28 pm

към 9
Кямран се бори със сърцето си. То бие за Фериде а съвестта му клони към Нериман, коя ще избере.
Селим отива в конака при Неджмие, но всички са подтиснати особено Бесиме, която е преследвана от неприятности
и новата ситуация превръща живота й в затвор. Мръсните игри на Нериман и Левен започват.
Фериде нищо не подозира. Непредвидена ситуация й попречва.
Клевета принуждава да напусне дома невинен човек.
Сълзите текат като река при раздялата, никога не е било толкова тежко.
Никой не разбира това заминаване.
За Кямран настъпва време да покаже смелост, но от чутото... мълчанието се превръща в злоба.


Image
Kamran için, kalbiyle savaş günleri başlıyor. Konaktan kovulan, Kamran tarafından hakaret uğrayan boynu bükük Feride, kime sığınacağını bilemiyor.
Feride ile Selim'in konuşmalarını duyan Kamran'ın hayalleri bir anda yıkılır. İşittiklerine inanamaz, inanmak istemez. Tam da ''aşk''a adım atmışken; felek çelme takmıştır. Sözleri yanlış anlaşılan Feride, bu durumu açıklayabilmek için ne yapacaktır?
Selim, kendini aklamak için yeni iftiralar planlar. Bir kızgınlık anı, Neriman ve Levend'i ''kadı''nın karşısına getirir. Hesap verme zamanı gelir. Maskeleri düşerse; Feride'nin kaderi değişir mi?
Yaptığı haksızlık yüzünden kahır çeken Besime Hanım, Necmiye'nin sözleri ile bir kez daha yıkılır. Kaderine gözyaşı döker.
Konaktan kovulan, Kamran tarafından hakaret uğrayan boynu bükük Feride, kime sığınacağını bilemez.
Yol görünür...
Bilinmeze...
Yapayalnız.

вместо превод на подсказката направо слагам на руски, смятам че не е проблем
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Fri Nov 22, 2013 11:20 pm

Бесиме някъде спомена че била 45 годишна, но си крие годините [smeese.gif]
ето възрастта на героите според сценария
Бесиме 50-55
Сейфетин 55-60
Неримн 40
Неджмие 20
Фериде 20
Кямран 25
за Селим няма сводка по въпроса
Image
обаче актьорът Дениз Челиоглу е роден 1986г в България, през 2008г завършва университета Мимар Синан за изящни изкуства
играе в театър има участия в два филма досега, единият заедно с Аслъ Енвер, висок е 187см и тежи 82кг.
http://www.youtube.com/watch?v=wIpi8nH52ms#t=35
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Next

 

Return to Други сериали и филми
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest