{ WELCOME }

Change Message in welcome_header.html

Други филми с актьора

Unread postby xhippie » Fri Mar 27, 2015 8:08 am

в този инст. има много снимки и клипчета от представянето в Берлин
https://instagram.com/starlightvnd/
phpBB [media]

phpBB [media]

phpBB [media]
[28326_842.GIF]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Tue Apr 07, 2015 10:07 am

още не приключили по еуфорията с първата книга ККК вече има втора готова,
интервю с авторката за втората й книга Говори като мъжа си - съживяване/възкръсване
http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/ga ... adar-konus

Image
ПРИКАЗВАЙ КАТО МЪЖА СИ!
Жените можем да ги разделим на две групи: Птицата, която е в ръката ти и птицата, която е кацнала на жицата!
Хакан ГЕНДЖЕ/ Снимки: Мухсин АКГЮН
Беше директор "Корпоративни комуникации", написа книга и стана известна. От първата си книга продаде 150 000. С това не приключи, засне се и филм по книгата. Сега с "Съживяването/Възкресението - Приказвай като мъжа си" продължава своята история. Ефсун този път дали ще седне на ритуалната маса /маса за сключване на граждански брак/ и ако седне какви изпитания и трудности ще преживее? С Шебнем Бурджуоглу говорихме за съдбата на Ефсун и всички жени.

Какво става, със Ефсун срещайки мъжа на животи си "съживява/възкръсва" ли? Книгата за това ли е озаглавена "Съживяването/Възкресението"?
- Не. Ефсун започва едно вътрешно пътуване и преживява различни трудности и изпитания. Най-накрая тя успява да намери своя път и вече не чува приказките на околните. И това всъщност е "съживяване/възкресение". Поради това избрах това заглавие за книгата.
Бяхте директор "Корпоративни комуникации". След това един ден се случи нещо и си казахте: "Ще реша проблема за брака ", така ли е ?
- Тогава бях в периода на „трудните дни”. Връзката ми, работата ми…Казах си: "Вътрешните си преживявания ще излея в слово, че да ми олекне и да се успокоя."
Някои хора много харесват, това което сте написали, а някои пък го намират за много "леко". Вие какво определение бихте дали?
- Това е нещо, което удовлетворява и е много красиво. Понякога всичко е много тежко и непоносимо. Ето затова исках, това което напиша да се чете много "леко", без затруднение. Когато започнах да пиша, аз не си поставих за цел да се продава много, да бъде от даден род или пък да бъде нов стил в литературата.
Не Ви ли разстройва факта, че писането на любовна книга се възприема за "лека" работа?
- Не-е-е. Невъзможно е повторно откриване на дадено нещо. Особено чувствата. Важна е гледната точка. Важен е начинът на твоето пресъздаване върху хартия на тема, която милион пъти е обсъждана. Също така е важно и мястото откъдето си подхванал конкретната тема.
Как може един неженен човек без колебание да говори глупости за брака/да осъжда брака?
Плешивият, ако имаше лекарство първо главата си щеше да намаже. И без това в книгата не разказвам за пътищата, които водят до брак, за тактиките за намиране на правилния мъж. Аз не вярвам на неща от рода на "10 златни правила". Това са неща, които са различни за всеки човек. Героинята ми Ефсун е объркана, не знае кой път да поеме. И аз бях объркана, когато пишех книгата. Гледайки от една страна си казвах "Трябва да се омъжа.", от друга страна пък си мислех "Защо да се омъжа?". Бях в дилема и за това създадох Ефсун.
Ефсун, това съм аз!
Наистина ли сте Ефсун?
- Да, аз съм Ефсун. Тръгнах от себе си и се сгуших под нейните крила. Не мога да каже, че историята сто процентово отразява моето семейство. Например, майка никога не е говорила за женитба.
Според Вас възрастта на "оставането вкъщи/неженене" е 30, защо?
- Аз не вярвам в правила като "Жененето е задължително." или пък "Трябва да се жениш." Животът е кратък. Но в невидимия джобен речник това като че ли са 30-те години. Причината за това може би е усещайки неистинността на човешкото поведение, намирането на правилния път. Или пък причина може да са и хормоните или нашата обърканост, нерешителност.
Вие сте на 32 години. Отнася ли се и за Вас "останала вкъщи/не женена/"?
- Това е мой избор. Но утре може да срещна някого и всичко може да се промени. Изразът "останала вкъщи" е унизително. Добре, жената е "останала в къщи", мъжът не "остава" ли?
Възможно ли е да се живее живот без мъж?
-Аз живея. Досега нямах проблем при вдишване и издишване на въздух!
От кога сте сама?
- От две години.
Защо не се получава? Няма ли идеален съпруг?
- Не вярвам да има идеален и перфектен човек. Всички имаме "дефекти"(недостатъци).Няма рецепта за това. Единственото, което искам е да е добросърдечен.
Имаше предложение за главна роля
Играхте и във филма?
- Първоначално имах предложение да играя главната героиня Ефсун. Но аз исках ролята да бъде изиграна от актриса, която наистина ще даде всичко от себе си. Играх ролята на Селин, която е дъщеря на Каньон.

Категоризирате жените. Например има един характер, каквато е дъщерята на Каньон . Друго?
- Жените можем да ги разделим на две групи. Птицата, която е в ръката ти и птицата, която е кацнала на жицата! Шега е. Невъзможно е да се направи категоризация в света на жените.
Не съществува понятие като "в живота се жениш веднъж", но една е истината, че човек се ражда веднъж.
Онур Баштюрк в една своя статия пише, че темата за "оставане вкъщи" се експлоатира много през последните години. Съгласна ли сте с него?
- Не. Да предположим, че дадена книга е написана на тема любов или на тема убийство или пък на тема омраза. След разпространението на книгата казваме ли "Колко много се експлоатира темата за убийството."? Когато започнах да пиша тази книга аз се базирах на често обсъжданите теми между момичетата. Връзките, приятелите-любовници, браковете…Разбира се, ние с приятелките обсъждаме и по-тежки теми. Но за каквото и да си говорим, основната тема, която ни вълнува, е любовта. Това е нормално, разбира се. В крайна сметка любовта променя химията ни. Защо да не я обсъждаме?
Колко Ви вдъхновиха примери като Бриджит Джoунс и Пуджа?
- Не се вдъхнових от нищо. Аз и без това много обичах да разказвам истории. Това беше "изригването" на натрупаните истории в главата ми.
Ефсун е презирана от околните си, тъй като няма съпруг. Това ли е съдбата ти, ако нямаш съпруг?
- И аз нямам съпруг. Аз презирана ли съм? Хората могат да приказват много за Вас. Ако ги приемеш присърце ти може да полудееш. Важното е да си щастлив със себе си. В историята на Ефсун го има именно това.
Добре, защо тогава мъжете, които играят главните роли са все красиви, а момичетата са все са псевдо-интелектуалци, тромави, възрастни и имат проблеми с теглото си?
- Не съм съгласна с това. Моята основна теза е, че всичко естествено е красиво. Освен това Ефсун не е грозна, тромава и възрастна. Тя е един естествен тип, който не си слага грим.
Но приятелят й е като "принцът на белия кон"…
- В сравнение с Ефсун Синан е красив. В допълнение да кажа, че когато мечтаем, никой от нас не мечтае за : "Годподи, нека да е грозен мъж!"
Ако съм демоде/старомодна, нека да съм си такава, да са живи и здрави приятелите
Съвременните момичета и момчета живеят с бързи темпове. Връзките са объркани и смесени. За тях е важен сексът. Но при вашите характери е по-различно… Те дори не се целуват. В сравнение със съвременните момичета Ефсун старомодна ли е?
- Не. Тогава и аз съм старомодна. A, ако съм демоде нека да съм такава! Да са живи и здрави приятелите! Но истината е следната: Темпото на периода, в който живеем, е много бързо. Преди време може би сме имали достатъчно време, за да опознаем даден човек, докато сега за много кратко време даваме оценката си. Но очакванията ни са едни същи и са големи.
Във вашите истории любов има, но няма секс. Не усещате ли липсата на нещо?
- Ето, и тази история е такава история.
Добре, но съществуват ли все още подобни истории?
- Аз вярвам, че има още. Любовта и обичта са на първо място.
Текташ /годежен пръстен/ може ли да замени червения шевен конец, който се връзва по време на предложението за женитба както е в книгата?
- Да. В действителност съставките на Текташ /годежен пръстен/ са като на молива. Не трябва много да се преувеличава. Важното е моментът да се изживее заедно. По ли е важно да имаш текташ, но да си нещастна? Може да дойде ден, когато да си кажеш: "Де да имах шевното конче, де да беше като него обикновено, деликатно и искрено."
Ако един ден в деня на предложение за женитба ви вържат шевно конче ще си поговорим тогава…
- Хакан, ти да не би да си дошъл при мен с шевното конче. Приемам предложението ти за женитба!
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Apr 08, 2015 11:01 am

нямам време и възможност да слагам снимки и клипчета от всичките представяния на филма,
но ето кратък репортаж от Ескишехир
http://www.milliirade.com/?p=29644
ЕСКИШЕХИР НИКОГА НЕ НИ ОСТАВЯ САМИ
Когато говорим за актриси в комедийни филми първото име, за което се сещаме е името на симпатичната актриса Езги Мола, чийто 13-ти филм се представя през 2015 г. и с телевизионното шоу "Комедиен магазин" тя спечели сърцата на зрителите в Турция. Тази седмица тя беше наша гостенка и направихме репортаж с нея.

Представяме Ви нашия репортаж, в който тя разказа за детайлите на филма "Приказвай като мъжа си" и интересни моменти от актьорския живот. В този филм тя играе главната роля заедно с харизматичния актьор Мурат Йълдъръм, като този филм е четвърти филм на актьора.

КОИ СА ЕЗГИ МОЛА И МУРАТ ЙЪЛДЪРЪМ?
Като за начало бихте ли ни представили Езги Мола и Мурат Йълдъръм?

Езги Мола: Родена съм на 29 март 1983 г. в Истанбул. След четиригодишно актьорско обучение, което получих в Център за изкуства "Мюждат Гезен", две години ходих на уроци при професионалния театрален актьор и певец Айдоган Темел.
През 1998 г. започнах актьорската си кариера с участие в "Изгнилата ябълка", която е насочена към младежта. От тогава до днес играх в много филми, режисирани от известни имена като Йълмаз Ердоган, Угур Юджел, Джем Йълмаз, Али Танер Балтаджъ, ЧаганЪрмак.

Мурат Йълдъръм: Роден съм на 13 април 1979 г. в Коня. Учих в Технически Университет "Йълдъз", специалност "Машинно инженерство" и там започнах да играя в театъра като аматьор. Повратна точка в кариерата ми беше ролята във сериала "Всичките ми деца", излъчен през 2004 г., където Кадир Инанър играеше главна роля. Играх в "Болки на есента", "Араф", "Кримлянин" и последно заедно с Езги Мола играх в "Говори като мъжа си".

ПРИЕХ СЪС ЗАТВОРЕНИ ОЧИ
След като видяхте сценария на филма "Говори както мъжа си" кой беше най-важният фактор за приемането на ролята?

E. M.: Всъщност аз бях прочела книгата преди да видя сценария. С почти затворени очи приех да играя по няколко причини: адаптиран е сценарий на книга, която бях чела; филмът ще се произведе от страна на ВКМ; ще работя с Къванч Баруйоню, с когото участвах във филма "Шефът иска щастлив край ". Само си казах: "Аз и без това я знам тази работа, много искам да работя с Вас и съм много развълнувана." И наистина всичко стана както трябваше, нещата напреднаха по много бърз начин.
M. Й.: И аз първоначално се запознах с режисьора ни Къванч Баруйоню. С него снимахме един рекламен филм. И тогава бяхме си казали "ако Бог пожелае/Дано един ден да направим и един филм.". След това се запознах с Езги и пак казахме "Иншаллах Дано един ден заедно да направим един филм.". Всичко стана наведнъж.

СТАРИТЕ ПРИЯТЕЛИ СЕ СЪБРАХМЕ
Броят на зрителите Ви надхвърли един милион. От повечето зрители се чуват много положителни отзиви. Успяхте да разсмеете хората, но как беше атмосферата на снимачната площадка за Вас?

E.M.: Наистина беше много хубаво. Много ентусиазирано и преувеличено разказвам навсякъде, защото искам всеки да има шанса за такава снимачна площадка и да играе както играхме ние. Работих с един изключително добър екип, с режисьор като "локум", с актьори, с които се разбрахме много добре. Мурат ми е стар приятел, снимачната ни площадка беше много комфортна, спокойна, всичко мина като по вода. И без това се получава това, което зрителят усеща. По-специално в забавните и комедийни работи мисля, че ние колкото се забавляваме и зрителят толкова се забавлява. И затова мога да кажа, че всичко мина много добре. И реакциите на зрителите се развиват в тази посока.
M. Й.: Аз за пръв път играя в комедиен филм. Снимачната площадка беше изключително забавна. Ако не беше забавна накрая нямаше да се получи тази искреност, тази комедия. А и за мен беше първи опит. Беше много забавно да играя с Езги. Зрителите вече започнаха да дават своята оценка за филма. Разбира се, че след този момент те вече ще говорят. Надяваме се филмът да се нареди сред хубавите филми. Според мен нашият режисьор внесе един различен стил в турското кино. Няма много заснети филми в бранша на романтичната комедия, също така той показа, че може да се направят филми с това качество. Можем да кажем, че филмът стана един пробен камък.

В ЕСКИШЕХИР НИ ОБИЧАТ И 7 ГОДИШНИТЕ И 77 ГОДИШНИТЕ
Гала-представянето на филма "Говори като мъжа си" в Ескишехир беше в търговски център "Йоздилек". От присъстващите става ясно, че жителите на Ескишехир много Ви обичат. Какво бихте споделили?

E. M.: Аз и миналата година дойдох с филма "Шефът иска щастлив край". Ескишехир е известен като град на студентите и винаги така се споменава, но на мен ми се иска да наименовам този град на студентите като зрител с младежки дух, с усмихнато лице, зрител, който никога не ни оставя сами. В действителност това е така. И както каза Мурат, във всеки салон, където влязохме се срещнахме и със 7 годишни и със 77 годишни. И това много ни радва, защото филмът притежава една такава специфична особеност. Гамата й е много широка. Ние сме много щастливи поради това, че филмът е отправен към всички възрастови групи, имаме контакти с всички и най-важното - не ни оставиха сами.
M.Й.: Аз за втори път идвам в Ескишехир. Първото ми идване беше, когато мои приятели снимаха тук сериал. Дойдох да ги видя. Тогава много харесах града. И все разказвам оттогава до днес. Сега идвам за моя филм. Иншаллах Дано да дойдем и за следващи филми.
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Apr 08, 2015 8:26 pm

малко по-старо, но из цялата шумотевица бях пропуснала да го сложа навреме, но все пак ни дава една по-голяма представа за филма
http://www.milliyet.com.tr/sonuna-kadar ... efault.htm

ДО ПОСЛЕДНО ДА СЕ СМЕЕМ И ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ

Филмът "Приказвай като мъжа си", който ще бъде представен от тази седмица е много комичен, много забавен, много интересен, една забавна романтична комедия…Внасяйки един нов "вкус" в романтичната комедия, разглеждайки структурата на турското семейство, разглеждайки жените и мъжете филмът се старае да намери тънката разграничителна линия между тях. И следователно сега си задавате въпроса "Може ли да има правило във връзката?", разбира се че има, най-хубав пример за това са нещата, които трябва да правим и тези, които не трябва да правим. Извън това Вие не трябва да позволите на никой да Ви управлява, никога не трябва да постъпвате прибързано.

Как бихте отговорили на въпроса "Каква е структурата на типичното турско семейство?"? Аз не се и съмнявам, че всички отговори на този въпрос ще бъдат подобни. Ами тогава да разкажа: Ако сте прекрачили прага на 30-те години и все още сте неомъжена, то веднага ще Ви припишат прилагателното "дама, която е останала в къщи". Причина за това е натискът "какво ще кажат хората". В повечето случаи този натиск е толкова много тормозещ, че те кара да попаднеш в една непредвидена ситуация, чувстваш се объркана. И веднага се"залепваш" за първия срещнат мъж. Горко и тежко Ви на душата, ако сте отразили образа на "момиче, което търси съпруг"!

Ако Вашето семейство непрекъснато Ви натяква в кръга на шегата "омъжи се, омъжи се" и ако жененето е изкушение за Вас, то Вие веднага ще започнете да си търсите мъж, но едно не трябва да се забравя: мъжете, с които флиртувате може да не искат да се женят за Вас, начинът по който може да го задържите е да не му говорите за женитба, иначе може да сте отблъскваща за него. По принцип мъжете не обичат да говорят по тази тема.
Сега се питате "Защо разказа всичко това?". Разказах, защото филмът "Приказвай като мъжа си", който ще бъде представен от тази седмица представя по един комичен и приказен начин всичко, което разказах сега. Филмът, който е адаптиран по романа на Шебнем Бурджуоглу и носи същото име, отваряйки един нов прозорец във взаимоотношенията мъж-жена, съгласно своите критерии отразява изживяванията на мъжете и жените, които много много не се различават от огън и барут.

ЖЕНИТЕ ОБИЧАТ ДА СЕ ГИЗДЯТ, А МЪЖЕТЕ ДА ГЛЕДАТ ФУТБОЛЕН МАЧ

Като започнете от желанието на жените да изглеждат добре пред другите и стигнете чак до превръщането им в "социално-медиен вълк", всичкото това се наблюдава от много близък обектив. Филмът, който зачерква типа на идеалната жена, защитавайки тезата, че многото четене и учене, многото знаене не е от полза в брака, подчертава и набляга на факта, че жените винаги трябва да са поддържани и гиздави. Жените показват всичките си умения, за да изглеждат добре пред мъжките очи и да привлекат вниманието им, те прекарват повечето от времето си във фризьорските салони. Също така съществува и темата за женските маниери, което е характерно за турската жена. Да се спрем и на един друг детайл на турската жена.
Темата на филма е турската жена, която обича да гледа сериали, какво бихте казали за това? И повечето от тях са с почти сходни вкусове. Да не забравим и любимата тема на мъжете - футболния мач.
Казват, че жените са по-трудни за разбиране, а какво да кажем за мъжете, лесни ли са за разбиране? Някои мъже, когато са влюбени лесно не могат да изразят своята любов, да я признаят и с години таят в себе си това чувство. Да кажем, че е решил да изрази любовта си и страхувайки се, че няма да може изрази себе си както трябва, той се отдалечава и предпочита да избяга. Мъжете са като една затворена кутия, ако ключът попадне във вашите ръце, това означава, че Вие сте с късмет.

Сега, като сме подхванали темата за мъжете, иска ми се да наблегнем на нещо. Във филма има един баща, който прави баници, мисля, че жените в къщата са го оприличили на тях. Факт е, че човек трябва да бъде такъв какъвто е, ако по природа не е кокетен и гиздав, то тогава няма какво да се направи в случая. Насила хубост не става, нали така?
Филмът показва структурата на турското семейство чрез феномена "Турците обичат показността, обичат да парадират." . В някои сцени виждаме, че жените са много лесна плячка за мъжете, и с това виждаме, че филмът има връзка с ежедневния живот. Всъщност това от една страна е вярно, защото месото, до което котката не може да достигне е мърша. Същото важи и за мъжете. Ако сте от леснодостъпния тип, то Вие ще сте отегчителна и ще тръгне да търси новости. Но, ако пред Вас се изправи човек, който е влюбен във Вас още от ученическите Ви години, то тогава нещата вече стоят по друг начин.

ВРЪЗКАТА НА ЕФСУН И СИНАН

Тука вече са Ефсун и Синан. Показват се събитията и случките, които се развиват покрай Ефсун и Синан, също така се показват събития и случки, които трябва и не трябва да се случват при една връзка. Филмът дава и малки поуки за взаимоотношенията между мъжа и жената, определя и един хубав критерий за това как изглеждат мъжете и жените погледнати от страни. Човек не знае как изглежда от страни и затова чрез този критерий го научава. Когато остане сама или когато изпадне в трудна ситуация Ефсун приказва с един дух - другото му наименование е съветник/консултант, иска съвети и препоръки от него. Този дух е определен като разказвач във филма. Това е направено така, за да не усети зрителя, че Ефсун си говори сама на себе си и това внася допълнителен нюанс във филма. Филмът ни кани във въображаемия свят на Ефсун, като много умело и красиво използва монолога и вътрешния глас на Ефсун. В този свят ние споделяме радостите и мъките на Ефсун. Използвани са и откъси от приказния свят на Андерсън. Разкрива, че мечтите могат да се сбъднат ако истински повярваме в тях и подчертава, че всички сами можем да напишем историята си. Хората около Вас колкото и да Ви казват "това прави по този или онзи начин", но човекът, който Ви познава най-добре това сте Вие самият. Филмът успява да обедини много добре всичко това, "удряйки дъното на хумора" по един комичен начин споделя със зрителя моментите изпълнени със забавление, които са "месото и кокъла" на романтичните взаимоотношения. Смеете се на всеки кадър от филма.

Шегите са много на място направени, те не миришат на "изкуствени", видно е, че са направени с цел да разсмеят зрителя. Филмът много добре представя комедията, характерите са със "различна кръв", която кара зрителя да каже "повече от това не може и да бъде". Като че ли гледаме самите себе си. Филмът е най-доброто лекарство в тези напрегнати дни и тъй като този филм чрез шегата отразява нашите мисли, нашите обичаи, нашите обсебвания, нашият начин на живот, нашите правила и принципи, допълнително увеличава нашата симпатия към филма. Филмът е далеч от глупави и несмислени клишета, без да се възползва от шеги, които са насочени към "под кръста" филмът прави всичко, което се очаква от него и се опитва да установи идентичност с публиката.
Имаме една малка критика към филма. За някои сцени от филма понякога си казваме:"да не беше толкова дълъг, че спокойно да минем на по нататъшните сцени", мислим, че режисьорът не е искал да пропусне сниманите сцени. Иска ми се тези сцени да ги няма във филма. Но да отбележим, че това не е чак толкова голям проблем. Благодарение на умелата актьорска игра на Езги Мола всичко изведнъж се забравя, тя не играе за да ни убеди. Ето затова тя спокойно се вмества в характера, който съживява. Зрителят все едно гледа на екрана отражението на преживените събития и случки…

В заключение, филмът "Приказвай като мъжа си" оставяйки ни насаме със стилизирания вид на характера Ефсун, която се колебае между мечтите и реалността, ни подсеща, че волята и вярата са много важни в този живот. Най-важното ударение тук е да сте в мир и хармония със самия себе си. Препоръките на другите Ви карат да се държите и постъпвате като друг човек и това, разбира се, отдалечава другите от Вас. Всичко това го има във филма и затова ние хлътнахме по случката. Качественият хумор многократно издърпа филма напред.
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Thu Apr 09, 2015 10:30 pm

phpBB [media]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Mon Apr 13, 2015 7:38 pm

клипче от премиерата на ККК в Бурса
phpBB [video]


Image http://i.hizliresim.com/nAX7Y0.gif

и втори промо клип на филма, може да се каже че в него са включени всички останали сцени с участието на Мурат във филма
phpBB [video]

Image [kez_11.gif]
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Sat Apr 18, 2015 8:20 am

от Баку
http://beynelxalqinfo.com/2015/04/18/ko ... -reportaj/
https://instagram.com/p/1lFSllGeNK/
ImageImage

Imagehttps://instagram.com/p/1ljreHvTXf/


докато Мурат е в Кан, Езги много сладко го кани да се връща и да започват снимките на втория филм
https://www.facebook.com/xh.hippie/vide ... =2&theater

албум от Баку https://www.facebook.com/media/set/?set ... 193&type=1

http://www.trend.az/life/culture/2385342.htm

Мурат Йылдырым и Эзги Мола в Баку: инструкция про то, как выйти замуж (ФОТО)
18 АПРЕЛЯ 2015, 11:17 (GMT+05:00)
TWITTER
0

LINKEDIN
0

FACEBOOK
21


ФОТО: АМИ Trend
БАКУ /Trend Life/ - В ходе своего визита в Азербайджан в середине февраля 2015 года популярный турецкий актер Мурат Йылдырым пообещал поклонникам, что скоро вновь приедет в страну. Актер сдержал обещание и минувшим вечером представил в Баку свой новый фильм под названием "Kocan kadar konuş" ("Говори как твой муж"), сообщает Trend Life.Премьерный показ картины состоялся в кинотеатре "28 Cinema". Перед показом турецкий актер встретился с представителями местных СМИ, чтобы рассказать о своем новом проекте. Представить картину бакинским зрителям приехала и коллега Мурата Йылдырыма по фильму - актриса Эзги Мола, которая также приняла участие в пресс-конференции.

Встреча азербайджанских журналистов с турецкими актерами прошла в теплой и дружеской обстановке."Вы уже посмотрели фильм?", – поинтересовалась Эзги Мола, не дожидаясь вопросов от журналистов. Услышав утвердительный ответ, она продолжила свой рассказ о фильме.

"Меня иногда спрашивают: похожи ли мы с моей героиней? Наверное, да, есть схожие черты в характере. Я, так же как и она, говорю то, что думаю", - подчеркнула актриса.

Рассказывая о впечатлениях от первого визита в столицу Азербайджана, Эзги Мола отметила, что она в восторге от города.

"Баку – чистый, красивый город, но тут еще и живут прекрасные люди, которые очень тепло нас встретили", - сказала она.

Для Мурата Йылдырыма визит в Баку стал вторым, и, по словам актера, здесь он чувствует себя как дома.

"Я очень полюбил Баку и рад снова приехать сюда. Если поступят предложения сняться в азербайджанском фильме, то я их обязательно рассмотрю. В прошлый мой визит мне подарили диск Узеира Гаджибейли, я его держу в машине и постоянно слушаю", - рассказал Мурат Йылдырым.

После завершения пресс-конференции актеры вышли в фойе кинотеатра, чтобы пообщаться и сфотографироваться с многочисленными поклонниками.Затем звездные гости прошли в кинозал. Перед показом они пожелали всем приятного просмотра и сделали массовое селфи со всеми зрителями в зале.

"Kocan kadar konuş" – это романтическая комедия. Фильм снят по книге Шебнем Бурджуоглу. Эта книга является одной из самых популярных и продаваемых в Турции.

В фильме затронута очень актуальная тема - проблема замужества. Эфсун (Эзги Мола) уже 30 лет, и она не замужем. Эта ситуация ее не очень волновала до тех пор, пока двоюродная сестра не получила предложения руки и сердца. И вот у родственников Эфсун появилась важная и нелегкая задача – найти ей мужа.На вечеринке Эфсун встречает Синана (Мурат Йылдырым) - свою первую любовь. Вот тут-то все и начинается... Эфсун нужно сделать все, чтобы выйти замуж за Синана.История про то, как незамужняя девушка ищет спутника жизни, получилась чрезвычайно забавной - зрители в зале смеялись на протяжении всего фильма. Финал картины они встретили бурными аплодисментами.

(Автор: Джани Бабаева. Редактор: Константин Шапиро)


хубави снимки http://beynelxalqinfo.com/2015/04/18/ko ... -reportaj/
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Tue Apr 21, 2015 8:47 pm

Imageснимката не е от филма а от интервюто
https://www.youtube.com/watch?t=15&v=i-q7a7bKU3w
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sun May 10, 2015 8:03 am

ККК продължава успешното си представяне, на 12-ти май Мурат ще бъде в Грузия отново с него

и аз като Карма не издържах на масираната реклама и възможността да се види Мурат на голям екран
за съжаление за Кримлянина не успях да го направя, но за ККК отскочих до Одрин и го гледах
жалко че у нас няма признаци да го дадат и повече хора да се насладят на една приятна романтична комедия без пошлости
филма е тип Халмарк, или филм за неделя следобед, както ги наричам аз, и както Мурат каза за възраст от 7 до 77

от трейлърите е ясна историята, мжд. сцените в тези трейлъри не са последователни както са в тях, а са сглобени от различни части на филма,
филмът е една изповед, защото Ефсун споделя своите мисли по отношение нагласите на обществото за неомъжените момичета
за брака, за любовта и за щастието, или филм за философията на живота без да е натрапчив, представен като комедия,
Ефсун изказва всичко това, разговаряйки с нейния любим автор в мислите си,
някъде там в идеализираните й мечти се появяват и сънищата й за принца на бял кон Синан,
А Синан е самия живот, чист и прекрасен, естествен и необременен от условностите на обществото,
Ефсун се стреми към този живот, но търсейки пътя към него, опитва различни подходи натрапени й от съветници,
дори се доверява на поличби и вярвания, които създават комични ситуации,
ето какво се случва с нея,
раздвоена от натиска и съветите на околните потиска вътрешния си глас и се впуска в една промяна, която води до комични моменти,
но и до болки за нея, Синан се появява неочаквано в момент, в който тя е започнала промените първо с външния си вид
но чувствайки се не на място и не в кожата си попрекалява с алкохола, точно тогава вижда Синан
когото е оставила в миналото си, като гимназисти двамата се ухажват много симпатично, Синан й подарява кончета оригами,
които тя е запазила в кутия за спомени, сега тази кутия се отваря и приятните спомени и чувства оживяват
Синан не е забравил чувствата си към нея, с радост влиза отново в живота й, той е внимателен, знае какво тя обича и какво не,
забавлява я с малки изненади, но докато предишната Ефсун е била свенлива и скрома, сегашната, надъхана от съветите на близките й
и в стремежа си да бъде в крак с другите и да не изпусне любовта на Синан, тя губи себе си, тази Ефсун която Синан обича,
той е учуден, огорчен и изненадан от поведението й, не иска тази Ефсун, въпреки че тя през сълзи обяснява, че всичко е направила от страх да не го изгуби,
- как може да си скован от лед, след като кръвта ти кипи от любов, се пита Ефсун и се втурва в асансьора след отиващия си Синан,/знаем сцената от трея/
следват целувките, които стопяват леда и това е края на филма, но след като Синан отвръща на целувката й, Ефсун дяволито го пита ще се омъжи ли за нея,
с което отново предизвиква учудване у Синан, при затварянето на вратите на асансьора тя отново го награбва и края всъщност остава отворен,
дали ще приеме предложението Синан, дали ще се върне предишната Ефсун, каква метаморфоза ще претърпи тя,
това вероятно ще видим във втория филм, който вече се подготвя.
Това е съвсем накратко историята на филма.
Нещо за модата, което научих покрай преобразяването на Ефсун са много смешни гащи, които сестрите й купиха, за да оформи тип "бразилско дупе",
тя ги носи под червената си рокля и когато падна на два пъти се видяха, разбрах че и у нас били модерни
е аз нямам нужда от тях, а и Ефсун няма [28326_842.GIF]

Филма наистина се приема добре, в салона бяха предимно младежи, които се забавляваха доста.
А Мурат, Мурат просто изпълва екрана с появата си, наистина на голям екран може по-осезаемо да се усети как той владее пространство
смятам че той просто играе с камерата като в любовен танц, веднъж хванала го на фокус тя не може да го остави, така както и ние не можем да откъснем очи от него
има сцени, в които той е заобиколен от много хора, но харизмата му е като ореол около него и засенчва всички други,
дори като второстепенна роля, той пак изпъква, сцените с него не са колкото ми се иска, но са запомнящи се,
всяко негово движение, всяка мимика, поглед и усмивка наелектризирват екрана,
а аз аз жадно следях без да мигам всяка сцена с него, след края останах неудовлетворена, ненаситена на присъстието му
и щастлива все пак, че го видях на голям екран, видях очите му да се приближават, да изпълват екрана и да влизат в моите,
както Карма казва, той просто влиза в теб и ти усещаш всеки такт на сърцето му, живееш с неговите чувства,
какво друго да кажа, освен че отново се убедих, че той е един прекрасен актьор и невероятен мъж.
С нетърпения очаквам втория филм.

и малко суета от мен, за да не загубя билетите, ги снимах за спомен [smeese.gif]
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Tue May 12, 2015 8:11 pm

11-12-13.05.2015 Грузия
В Грузии пройдет первая премьера турецкого фильма, драматической комедии "Желанный жених", в кинотеатре "Руставели" по этому поводу пройдет небольшая прес-конференция с ГГ Муратом Йылдырымом и представителями турецкого посольства. По их словам главное составляющей отношений между Грузией и Турцией будет именно турецкий кинематограф. Вы конечно же знайте, что это не первый мой визит в Грузию. Грузию, я считаю своей второй родиной, и я уверен, что это не последний мой визит к вам, меня радует тот факт, что грузинские зрители после просмотров сериалов с моим участием, еще увидит меня в новом фильме, это буде еще один шаг вперед между Грузией и Турцией. Говорит Посол: Для нас очень важен тот факт, что турецкий фильм, впервые вышел на грузинскую аудиторию, в этом есть прямое участие (его заслуга) МЙ и 100 летие турецкого кинематографа и мы готовы показать мировой аудитории наши работы. Перевод специально для группы Аси/MuraTuba

12 min
phpBB [media]


Kocan Kadar Konuş Gala în Georgia, Rustaveli Cinema - Tbilisi, pe
12/05/2015, ora 19.30
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Fri May 29, 2015 7:11 am

ХАЙДЕ МОМИЧЕТА ФИЛМА С ХУБАВО КАЧЕСТВО КАЧИХ ЗА ВАС ТУК Файл: Kocan.Kadar.Konus.2015.DVDRip.XviD-EAGLE.avi
Линк за свалянe: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=g7oXA ... 59d2315280

в ютуб много бързо ме санкционираха и го блокираха, [dash3.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby galiateneva82 » Fri May 29, 2015 10:20 pm

Мерси Хипи [236.gif] [image001.gif]
Image
Ако един мъж не може да накара една жена да се усмихва, да се чувства щастлива и желана, значи или не я обича истински или не е никакъв Мъж !!!
galiateneva82
User avatar
виден Муцофил
 
Posts: 1668
Joined: Tue Feb 21, 2012 8:55 am
Location: при Мурат

Unread postby karma » Sat May 30, 2015 8:38 am

Хипи, благодарско за филма! [236.gif] Даже го изгледах на бързи обороти - да си го припомня [cool.gif] сякаш може да се забрави присъствието на Мурат на големия екран, та той те обсебва, грабвате и те води със себе си [Connie_wacky-girl.gif]
ImageImage Image [2dgq0jo.jpg.gif]
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Sat May 30, 2015 9:45 am

момичета има го и в Замунда, http://zamunda.net/download.php/444357/ ... RG.torrent
приятно размазване hug_comp

Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Jun 03, 2015 8:07 pm

ККК руски суб. Файл: VK-VideoExt.MP4
Линк за свалянe: http://tranzit.dir.bg/load.php?id=Fexg0 ... u0M2321806
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby galiateneva82 » Thu Jul 02, 2015 9:51 pm

Image
Ако един мъж не може да накара една жена да се усмихва, да се чувства щастлива и желана, значи или не я обича истински или не е никакъв Мъж !!!
galiateneva82
User avatar
виден Муцофил
 
Posts: 1668
Joined: Tue Feb 21, 2012 8:55 am
Location: при Мурат

Unread postby xhippie » Sun Jul 05, 2015 10:30 am

Image

нови персонажи във втората серия, майката и бабата на Синан, бабетката е супер готина
ще се опита да държи под контрол приготовленията за сватбата и ще има нова доза комични ситуации
как ще издържи Синан на новия напън ще видим надявам се през октомври


ImageImage
Image
https://www.facebook.com/xh.hippie/post ... 5849589249

Image

phpBB [media]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Mon Jul 06, 2015 6:08 pm

първи ден на нашите снимки на ККК2 пътят ни е отворен /типичен турски израз/
от Мурат за феновете

ImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sat Aug 22, 2015 10:45 am

свършиха снимките на ККК2 прожекцията ще бъде на 01,01,2016
ImageImage
ето и какво пише един журнаслист за него
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/gunayd ... takintidir
МЕВЛЮТ ТЕЗЕЛ
Създаването на семейство и раждането на деца е мания/обсебване на всяка жена.


Това е така и според известната актриса Езги Мола, която играе и в продължението/втора част/ на филма "Приказвай колкото мъжа си": "
Всяка една жена има желание да създаде семейство и да има деца. Но това желание също така има и драматични страни, може да се смята като "дрън-дрън" желание…
Филмът "Приказвай колкото мъжа си", който е адаптиран по романа на Шебнем Бурджуоглу и носи същото име е един от най-популярните местни филми на тази година. Историята на филма, който се гледа от приблизително 2 милиона зрители се пресъздава от погледа на Ефсун (Езги Мола), която е на 30 години и все още не е успяла да установи стабилна връзка с противоположния й пол.
Интелектуалният "книжен плъх " Ефсун търси истинската любов, обичта, честността, но тя не умее като останалите момичета да прави номера, трикове, да върти мъжете на малкия си пръст. След години пред нея се изправя, т.е. отново среща любовта от училищните години Синан (Мурат Йълдъръм) и сега тя вече мислейки "Може би аз греша" се доверява на семейството си, което живее в Измир и е автор на "книгата на женствеността". А истинската комедия се разиграва, когато членовете от семейството на Ефсун се мъчат с "техните си директиви" да убедят Синан за женитба. Тези дни се снима втората част на "Приказвай колкото мъжа си", който е произведен от страна на БКМ и бе представен през месец март. Посетих снимачната площадка на филма, която се намира във Фабрика за обувки-Бейкоз. Актьорският състав и техническия екип е почти същият. Ето и наблюденията ми: времето е горещо и като се включат светлините на снимачната площадка става пустинна жега за работа.

"В първия филм измръзнахме, а във втория филм се сварихме.
Къванч Баруйоню, който се доказа като майстор-режисьор с филма "Шефът иска щастлив край" се включи в разговора като сравни температурите на времето по време на снимане на двата филма: "И първия филм снимахме тук, тогава беше зима. Понякога снимачните дейности продължаваха чак до сутринта, целите измръзвахме. А сега се борим с горещините, сварихме се." Мен най-много ме впечатли факта, че в момента се снима втора част на филм, който е представен през месец март. За да се снима продължение на даден филм трябва да измине определено време. Това дали ще породи риск? В интерес на истината Къванч Баруйоню също не знае отговора на този въпрос: "Когато заснехме първия филм продуцентът ни Неджати Акпънар беше предложил да не разваляме снимачната площадка, да си остане така. Като, че ли още тогава по време на снимането ние имахме чувството, че този филм ще има продължение. След като първият филм събра голям интерес от страна на зрителите веднага за втория филм си казахме "мотор/давай". Честно казано и аз не знам дали раното заснемане на втория филм е рисковано или не, всички заедно ще видим. Мисля, че това темпо ще бъде плюс за втория филм. Филмът ще бъде представен на 1 януари, дано да не се лъжа. Мурат Йълдъръм, който е принцът с белия кон във филма също така мисли. Филмът развълнува и сценариста и режисьора още по време на монтажа. Написването на втората книга също е сигнал, че ще има продължение на филма. Още тогава си казахме, че ще направим втора част на този филм. Еее да дадем дума и на мъжката страна…Мурат Йълдъръм сподели следното: "В първия филм се включих късно, но във втория филм играя от началото до края. Историята ще се разказва пак от погледа на Ефсун, но и мъжката страна се включва в историята. Госпожа Хюмейра ще играе ролята на Джавидан-баба на Синан по бащина линия. Госпожа Хюмейра играе прекрасно ролята си. От едната страна Невра Серезли, от другата страна Госпожа Хюмейра…"


"По-малко са сценарийте фокусирани върху жените"
Езги Мола: Играе главна роля в "Джелал иле Джерен", "Шефът иска щастлив край", "Приказвай колкото мъжа си" и " Приказвай колкото мъжа си- Съживяване", чието заснемане още продължава и достигна кулминационната точка сред жените актриси. Обаче, ако се вгледаме в сектора, като цяло ще видим, че в комедиите трудно се възлагат главни роли на жени. Езги Мола също ни подкрепи в това отношение: ""По-малко са сценариите фокусирани върху жените. Преди години бях казала, че искам да играя в комедиен филм и от 2012 г. насам играя във филми от жанра романтична комедия. Човек, ако истински настоява и иска, то тогава желанието му се сбъдва. В края на краищата аз съм актриса, мога да играя и в комедия и в драма. Изпитвам голямо удоволствие, когато играя в драма. Имам голям "маймунски апетит", същото се отнася и за комедията. И в този филм е така, когато има сцена с плачене и аз, ако не играя влагайки всичко от себе си, то тогава няма да имам вътрешен мир и спокойствие. Ако дадена сцена наистина трябва да е тъжна, да се чувства изпитване на болка, аз така трябва да играя, че всички зрители да заплачат, това е моето виждане.
"Добре, когато се наложи Езги Мола като жена да загърби един филм, изпитвате ли стрес?
Като жена играеща главна роля не, но бих се стресирала за това, че съм "водещ локомотив" на даден проект. Но повярвайте ми този стрес го изживявам във всичките си работи. Но във филма "Приказвай колкото мъжа си" дозата на стрес беше много по-голяма, защото "локомотив" актьорът бях аз и по едно време ме обсеби мисълта за броя на зрителите, броя в гишетата и др..(Смее се.) Ще прозвучи грубовато, но се опитвам да оценявам всичко така, че все едно аз съм отговорна за финансовата част на проекта. Този филм се гледа за 105-120 минути, но заснемането продължава седем седмици и ние през тези дни изразходваме много старания и усилия, както с духовна така и с материална стойност. За да си постоянен в киното много е важно да получиш отплатата на това старание и усилие. Може би някои мислят, като се водят по миналото(вземат за пример миналото). Преди години жената се женеше на 20-25 годишна възраст, но сега обществото се промени. Включи се и Мурат Йълдъръм: "Да, местоположението на жената се промени. Съвременната жена като завърши университетското си образование се нуждае от време, за да развие кариерата си, да развие работната си среда. Това се отнася и за мъжа, той също има нужда от време, през което да може да стъпи на краката си и да може сам да издържа семейството си. Всяка една от страните трябва да има готовност, за да могат да се отдадат на семействата си. Бракът е концепция, която варира в зависимост от възрастта на човека. "Всеки достигнал тази възраст трябва да се жени" е противоположно на логиката. И филмът всъщност предава това."


ЛИЦЕТО МИ СЕ ИЗКРИВИ ОТ ПЛАКАНЕ
Мисля, че бракът е по-труден за хората на изкуството. Имате кариера и др…Езги Мола: "Но и ние сме хора. И аз имам очаквания, желания от този живот. В действителност имам зрял "майчински" характер, аз съм много емоционална ...Един пример: преди известно време една от най-близките ми приятелки Саадет Ъшъл Аксой имаше сватба. Що сълзи се изляха. Лицето ми се изкриви от плакане. Много плакахме с майката на Саадет. Не можах да се въздържа след като бях свидетел на най-щастливите моменти на жената, която за мен е стойностна като сестра. Нали казват, че има "щастливи сълзи" и това наистина бяха такива, аз го изживях."


"Историята продължава там където беше останала"
Първият филм беше свършил с въпроса на Ефсун отправен към Синан "Би ли се оженил за мен?" и сега продължението да научим от Къванч Баруйоню: " Историята продължава там където беше останала. Във втория филм ще гледаме приключенията за женитба на Ефсун и Синан. В историята се включва и семейството на Синан, културните и икономическите различия между двете семейства. Тази ситуация води със себе си и конфликта и комедията."

"Следвам съвета и препоръката на Ибн-и Сина/Авицена "
Мурат Йълдъръм в едно от интервютата си беше казал, че е елиминирал от менюто си храни съдържащи въглехидрати, сол, захар и хляб. И аз го попитах: "Спазвате хранителния режим на Джанан Каратай?" Смеейки се: "В действителност спазвам модела на хранене, препоръчан от Ибн-и Сина. Ибн-и Сина е бил сред първите, които се учели в медицинските специалности в Европа в продължение на 600 години. В днешно време ние нямаме възможност да четем османски произведения, но някои лекари ги четат и ги следят. Джанан Каратай е една от тях и е един много важен професор. Тя е специалист по вътрешни болести и кардиология: специалист в две отделни специалности. Първата ангиография в Турция е проведена от нейна страна. Като общество сме склонни веднага да "разкрасим/развеселим" човека, който е изключителен/открояващ се. В момента има такива, които критикуват Джанан Каратай, но зад тези дебати стои една много голяма "война" в сектора. Това са секторите на захарните хранителни продукти, здравният сектор и др., с една дума това са секторите където се въртят "големите пари". Може би и тези неща играят важна роля при възприемането/осмислянето на Каратай. Може би и за това искат да "заглушат" Госпожа Джанан. Там се води секторна война."
Мурат Йълдъръм обяснява по следния начин ползите от методите на хранене на Ибн-и Сина: "В ежедневието ми вече няма захар, сол и храни съдържащи въглехидрати, но много рядко ги ям, само когато ми се дояде много. Това старание за спазване на методите за диета и хранене за някои означава обсесивно психическо настроение. Но когато човек изпита насладата от това хранене, като усети силите у себе си започвате да давате право/да одобрявате/ на Джанан Каратай. За мен този модел на хранене не означава диета, а е начин на живот. Методът на хранене на Ибн-и Сина ме направи по-енергичен и жизнен. Не останаха следи от сънливите ми състояния, които имах преди. Ако се храните с въглехидрати ще сте сънливи винаги!"

И моето семейство ме пита: "Кога ще се омъжиш?"
Има ли влияние/натиск на характера "Ефсун" върху Езги Мола? В действителност, съживявайки момиче, което много иска да се омъжи, може да преразгледа/да хвърли поглед върху собствения си нормален живот ...
"Може би това не споделих с никого. В първия филм и родителите ми присъстваха на заснемането на сцената на сватбата на "Сидикли Мерйем". След като приключи заснемането на сцената те ми казаха "Хайде скъпа Езги, дано…." (Смее се.) Но не можаха да довършат изречението си, тъй като се притесняваха от мен. И режисьорът ни Къванч беше при нас, един от страни каза: "Хайде Езги и твоята сватба чакаме." Тогава Къванч каза:"Аааа всъщност "Ефсун" си ти.", смяхме се много. Мисля, че в живота на всяко едно турско момиче е имало сцени от филма. Защото, когато една жена дойде до определена възраст от само себе си, тя навлиза в очакване около на това, което е видяла и чула. След определена възраст човек изпитва нужда от репродуктивност/размножаване. Хората много често се питат "Аз няма ли да имам деца?". Всяка една жена желае да създаде семейство и да има деца. Но това желание също така има и драматични страни, може да се смята като "дрън-дрън" желание. В този филм ние се "хранихме" с шегите на това желание и се веселихме. И във втория филм не прекрачихме границите на тази логика."


"Ефсун не беше показана като "губеща""
Режисьорът Къванч Баруйоню, представя филма така: "Болезнено е, но по време на заснемането на филма най-много се забавлявах и се смях на сцените, където Езги плаче. Гледаш, гледаш и изпитваш душевно удоволствие. Казвам й: "Красиво плачеш." Вярвам, че с този филм успяхме да пречупим предразсъдъците на зрителите спрямо жените в комедийните филми. Имаше и единични случаи, когато ни критикуваха, че Ефсун отразява момиче, което е луднало да се жени, че жените са показани като "слаби/безсилни/безгласни", че даже има и дискриминация." Баруйоню отговаря със следното: "Характерът Ефсун да се покаже като губеща, не, това не беше целта. Ефсун, ако беше продължила с началното си поведение, то филмът нямаше да съществува. Имаше нужда от промяна, за да може историята да има продължение, характерът трябваше да се промени. Според мен, хората трябва да се ядосват на семейството на Ефсун, за това, че настояват тя да се омъжи. Но и те са прави за себе си, подлагат я на натиск, защото много я обичат."
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Sat Aug 22, 2015 9:55 pm

[236.gif] Благодаря за превода! [image001.gif]
Мисля, че вече знам, къде ще бъда на 01.01.2016г. [cool.gif] Дай Боже! [blessing;]
Image Image
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

PreviousNext

 

Return to MURAT YILDIRIM
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest