{ WELCOME }

Change Message in welcome_header.html

Други филми с актьора

Unread postby xhippie » Fri Nov 28, 2014 10:06 pm

Image

Image

Kocan Kadar Konuş / Говори като мъжа си

ImageImage

Oyuncular:
Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli, Gülenay Kalkan, Ebru Cündübeyoğlu, Eda Ece, Begüm Öner, Gül Arıcı, Muhammet Uzuner, İsmail İncekara, Emine Gülsüm Göznümer, Ayten Mısırlıoğlu, Şebnem Sönmez, Bora Akkaş, Cem Kılıç, Enis Arıkan, Burak Topaloğlu, Romina Özipekçi, Efecan Şenolsun, Leyla Erdoğan

Yönetmen:
Kıvanç Baruönü

Yazarlar:
Şebnem Burcuoğlu

Yapımcı:
Necati Akpınar

Görüntü Yönetmeni:
Jean Paul Seresin

Uygulayıcı Yapımcı:
Pelin Ekinci Kaya

Kurgu:
Çağrı Türkkan

Müzik:
Jingle House

Sanat Yönetmeni:
Hakan Yarkın

Kostüm Tasarımı:
Gülümser Gürtunca

Ses Tasarımı:
Ulaş Ağce

Ses:
Levent İntepe

Yayın Tarihi:
20 Mart 15

по кината от 20 март 2015
Снимките започнаха на 5 декември 2014 година и продължиха до 18 януари 2015
ImageImage

Image

Official pages

https://www.facebook.com/kocankadarkonusfilm

https://twitter.com/KKKfilm

https://instagram.com/kocankadarkonusfilm/

https://www.dailymotion.com/kocankadarkonusfilm
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Fri Nov 28, 2014 10:11 pm

Image

Резюме на книгата „Говори/приказвай като мъжа/съпруга си”

от Шебнем Бурджуоглу


Шебнем Бурджуоглу е сложила подписа си под една много хубава творба „Говори /приказвай като мъжа/съпруга си”, посветена на жените и по-специално на неомъжените дами.

В тази книга се разглежда един от основните проблеми на турската жена, ако имаш мъж съществуваш, ако нямаш не съществуваш. Също така се разглежда и етикетът за "стара мома", отнасящ се за дами, които не са се омъжили, въпреки, че са на 30 години.

Главната героиня на книгата е Ефсун, която е на 30 години и все още не се е омъжила. Със започването на подготовката за сватбата на братовчед й, който е по-малък от нея, тя започва да поставя под въпрос собственият си любовен живот и започва да търси мъжа на живота си. Това може да се определи и като натиск от страна на живущите в квартала или пък като разговор, който е свързан с намиране на мъж за неомъжена дама.

Ефсун е имала любовници. Това са или много груби хора, с които е невъзможен брак или както тя ги нарича са "ханзо/селяндур" или пък са хора, които са и изневерили. Откакто е започнала да търси мъжа на живота си, тя изживява както приятни моменти така и депресивни състояния. Влиянието на околните като перфектен любовник или като брачен експерт е много голямо. Всеки я съветва като най-добре знаещ всичко. И потърпевша от всичко това е Ефсун.


В интерес на истината „Говори/приказвай колкото мъжа/съпруга си” можем да наречем упътващо приключение, което изживява всяко едно момиче в Турция. Тъй да се каже: В Турция съществува една невидима сила, която жени момичетата и всички под контрола на тази сила като видят неженена дама започват да говорят за женитба. И това от своя страна предизвиква натиск над момичетата. Резултатът е описан в книгата. И така Шебнем Бурджуоглу в своето произведение представя на читателите си един от основните проблеми на турските момичета, като го съчетава както със забавни, така и с депресивни елементи.

**********

Ефсун е най-голямата дъщеря на едно семейство от Измир. Още като малка заедно с майка си Гьонюл, баща си Октай и сестрите си Джерен и Тугче се преместват да живеят в Истанбул. Настаняват се в жилищен блок, където живеят баба й по майчина линия Пейкер, леля й Нур с дъщерите си Мерве и Алара, близначките на баба й Юресинве Тюресин. Общото между всички тези жени в семейството на Ефсун е натискът за женитба, който оказват над нея. Ефсун е станала на 30 години и в техните очи тя вече е стара мома, тъй като не се е омъжила до сега и отсега нататък няма време за губене, тя трябва да срещне мъжа на живота си. Даже и по-малките й сестри я съветват в това отношение.

Ефсун не изпитва недоволство от положението си, тя е доволна. Работи в една издателска къща и прекарва цялото си време с книгите. Всяка вечер чете "Мадоната с коженото манто" на Сабахаттин Али. Поддържа въображаемо приятелство със Сабахаттин Али. Ефсун е имала няколко любовника, но всичките са й изневерили и оженили. Ефсун не е настоявала пред мъжете, че иска да сключи брак и затова може би си мисли, че никой не иска да бъде заедно с нея. И без това тя постоянно си мисли за Синан, с когото се запознава в девети клас и е принудена да го напусне преди 14 години. След завършването на девети клас Синан е заминал за Швейцария, Ефсун даже не е посмяла да му каже да не заминава. Синан известно време й пише писма, но Ефсун не отговаря на нито едно от тях. И тогава Синан се отказва да й пише.

След като Ефсун се разделя и с последния си любовник Тимур, майка й заедно със сестрите й се намесват в случая и я убеждават да се промени. Те лесно успяват да я убедят, защото предстои да се омъжи братовчедка й Мерве, която е на 23 години. Заедно със сестрите си отива на фризьор, купува си нови дрехи, променя стила си. Една вечер излиза да се забавлява заедно със сестрите си и техните приятелки и приятели. Ефсун, която не е свикнала да пие алкохол се напива по настояване на сестрите си. На връщане от умивалника не може да си намери мястото и сяда на първия лож, който зърне. Съвзема се от светлинните ефекти/светкавици и вижда, че Сердар Ортач седи на този лож. След това вижда новините по интернет. Даже вече са писали, че тя ще се омъжи за Сердар Ортач. Изведнъж пред себе си вижда един познат образ. Това е образа на Синан, когото за последно видя преди 14 години.

На следващата сутрин Ефсун не помни нищо. Осъзнава някои промени у себе си. След като научава за случилото се през нощта изпитва голямо неудобство от Синан и не може да си обясни как е загубила контрол над себе си и защо се е напила толкова много.

След като се среща със Синан, Ефсун става друг човек. Този път не иска да загуби Синан. Започва да прилага казаното от баба й, майка й, и сестрите й. Мъчи се да разбере бъдещите планове и намеренията за брак на Синан. Късно отговаря на съобщенията му, постоянно допуска грешки. Синан е разочарован от това поведение на Ефсун. Ефсун, която той помни и обича е съвсем различна и друга от тази, която е срещнал сега. Промяната, която е забелязал й казва в лицето, но тя не приема тази промяна. Синан постепенно започва да се отдалечава от Ефсун.

Настъпва сватбеният ден на Мерве, която е братовчедка на Ефсун. Баба Пейкер кани и Синан на сватбата. Синан е обиден на Ефсун, за това, че тя не го е поканила на сватбата. Въпреки някои неприятности по време на сватбата, бракът се сключва. В края на сватбата Мерве хвърля булчинския букет и Ефсун полага огромни усилия, за да го хване, но пада на земята. Всичко това се случва пред очите на Синан, търпението му се изчерпва и напуска Ефсун.

След раздялата със Синан, Ефсун е в безизходица. Всичко наоколо и е безинтересно. Всички усилия на сестрите й са безсилни за сдобряването им. На края Ефсун отива в къщата на Синан и се среща с него очи в очи. Разкрива му причините за своето държане и поведение. Синан е равнодушен към разкритията на Ефсун. Синан слиза до входа на блока, за да я изпрати и тогава Ефсун не се сдържа и казва онова изречение, което ще промени нейния живот и живота на Синан.
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Fri Nov 28, 2014 11:08 pm

Хипи, тенкс за новата тема [236.gif]
Ще слагам тук каквото намирам за превод, когато имаш време хвърляй по едно [cool.gif] и когато можеш пиши [d_good_luck.gif] Най важното е, че Муци ще участва в романтична комедия, нещо съвсем различно от последния му филм.
Сценария на филма е на лице
Image
Ezgi Mola ve Murat Yıldırım aynı filmde
Image

Ünlü oyuncu Murat Yıldırım ile Ezgi Mola aynı filmde oynayacak.
Uzun süre en çok satanlar listesinde bir numarada kalan Kocan Kadar Konuş kitabının film versiyonu için hazırlıklar sürüyor.
EZGİ MOLA'YA MURAT YILDIRIM EŞLİK EDECEK
Belçim Bilgin, çok beğendiği kitabın haklarını eşi Yılmaz Erdoğan'ın ortağı olduğu BKM'nin almasına vesile olmuştu. 'Kocan Kadar Konuş'ta başrolde Ezgi Mola'ya Murat Yıldırım eşlik edecek.
Geçen yaz Burçin Terzioğlu'yla evliliğini noktalayan Yıldırım, son olarak 'Kırımlı' filminde rol aldı.
Image
http://www.yenimedyahaber.com/haber/mur ... ilmde/701/

Платформата на Джанет също дава инфо за новия филм http://izleyiciplatformu.com/haber/4803 ... luyor.html
Ето и опит за превод на англ. текст на Джанет:
Най-продавания и популярен роман тази година е "Kocan Kadar Konuş" от автора Şebnem Burcuoğlu. Вече е направен филм по този роман от БКМ. Главни актьори във филма са Murat Yıldırım и Ezgi Mola, а той ще бъде продуциран от Kıvanç Baruönü известният режисьор на cinema филм. Toй е режисирал и преди за БКМ известни филми като "Kelebeğin Rüyası и "Patron Mutlu Son İstiyor".
Това, което е най-важно в историята "Kocan Кадар Konus" .... написано върху корицата на романа "В Турция жените са родени с ДНК код за женитба и за съжаление този код е широко разпространен в нашето семейство. Повечето семейства наследяват гена на сините очи, но в нашето се наследява генът за брак. "Известна поговорка гласи: "Един мъж с размерите на муха е като клон в планината", всъщност тази поговорка я казва дядо ми Peyker. Това всъщност означава, че ако имаш съпруг ти съществуваш. Особено, ако си стигнал 30-те и си все още сам и няма на кого да се облегнеш като заспиш.
Ти женен ли си?
Или сгоден?
Поне имаш ли любим?
Нямаш нищо от по-горе изброените?
На колко години си?
Сега разбирам.
По-добре прочети книгата. Ти не си само, турско момиче. Има много други като теб. Сега ще ме разбереш погрешно и ще се настроиш отрицателно. Не това имах предвид. Твоето семейство, обкръжението ти, приятелите… всички говорят за сватба, нали? Но в трудно....
Намирането на съпруг е много трудно.

В другата тема сложих инфото кога започват снимките, ще го сложа и тук, за да е събрано всичко на едно място
The shooting schedule of the film 'Kocan Kadar Konuş', starting on 5 December 2014 and ending on 18 January 2015. Murat will be 'Sinan' and Ezgi Mola will be 'Efsun'. On this schedule we see some shooting places.
Image Image
това е графика на снимките и някой от местата, където ще се снима
Image Image
и още малко снимки с хора от екипа на филма
"Yola çıktık, kadro büyüyor.." Kıvanç Baruönü
Image
"Ekip hazır, yola çıkıyoruz.. Hadi hayırlısı:) detaylar çok yakında...." Kıvanç Baruönü
Image
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Tue Dec 02, 2014 8:28 pm

ImageImageImageMurat wishes 'good luck' at the beginning of the shooting of his new film 'Kocan Kadar Konuş'

<< The first shooting today.. good luckImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Mon Dec 15, 2014 6:59 pm

Murat na setu "Kocan kadar konuş"
Image
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Mon Dec 15, 2014 8:01 pm

e сега повярвах че снима [uraa] и се радвам че е с визията от последните дни,
но коя от двете е Езги Мола, струва ми се тази с червената блуза [think.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Tue Dec 16, 2014 2:25 pm

Ezgi Mola, Kıvanç Baruönü ve Jean Paul Seresin ile Kocan Kadar Konuş setinden bildiriyor!
Езги и сие с екипа на "Съпруга"
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Dec 17, 2014 8:05 pm

ImageImage
Ezgi Mola instagram
http://instagram.com/ezomola
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Wed Dec 17, 2014 9:03 pm

Малко да се запознаем с производителите на филма

Почти в същия състав, режисьор Къванч Баройоню, оператор Жан Пол Сересин и главна героиня Езги Мола
са снимали филма - Шефа иска щастлив край( Patron Mutlu Son İstiyor
филмът много успешно е представен на фестивала в Кьолн и върви по всички киносалони в Германия
http://www.dha.com.tr/galasi-kolnde-yapildi_577630.html
явно режисьора си има любима актриса и сюжет, защото филма е романтична комедия, каквато очакваме да бъде и ККК
съвпадението не е само това, но и главният герой в този филм също е с име Синан, ролята му се изпълнява от
Tolga Çevik, особено качество има, че е сниман на уникалния пейзаж на Кападокия
фрагман от филма https://www.youtube.com/watch?v=yjSJ0gp7Ng4
и целия филм http://www.fulldiziizleyelim1.net/patro ... sim-2.html
с Превод на БГ http://vbox7.com/play:64d53b2a74

искрено се надявам ККК да стане още по-хубав филм и нашият Синан да надмине другия,
винаги съм малко предубедена към филми правени по книга, винаги минуса е бил за филма, а Мурат снима втори тази година по книга,
но стискам палци и в двата да се обърнат нещата и филмите да стане по-хубави и от книгата си [cdb3f84874e6e716fb235bfc74ea2d5c.gif]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Thu Dec 18, 2014 5:52 pm

karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Sun Dec 21, 2014 9:45 am

Езги Мола с цяло име Mercan Ezgi Mola
родена е 29 март 1983 в Истанбул
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Mon Dec 29, 2014 8:39 am

Филмът ще бъде в кината на 20 март.
http://www.haberlerx.net/haber/24726/kocan-kadar-konus/
ImageImage
ImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sat Jan 03, 2015 7:18 am

Мурат е пуснал тази снимка в туитъра си и инстаграм сега, но се вижда че е от 17 декември
но явно се забавляват двамата с Езги, дано стане забавен и хубав филм
Image
Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sun Jan 04, 2015 4:29 pm

ImageImage
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby karma » Mon Jan 05, 2015 6:06 pm

Kocan Kadar Konuş ekibi basının karşısında!
Image Image
phpBB [video]


Murat Yıldırım http://instagram.com/p/xelUcMMiq0/

ImageImageImage
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... bfe2fc9fab
https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hph ... e=5520A1A7
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 6cf2dfadd7
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 0f65eaf464
phpBB [video]

Ezgi Mola http://instagram.com/p/xeh0SZMilh/?modal=true
Şebnem Burcuoğlu http://instagram.com/p/xekb2hsipp/?modal=true
Eda Ece http://instagram.com/p/xeithGMim5/?modal=true
karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby karma » Tue Jan 06, 2015 6:08 pm

karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby karma » Wed Jan 07, 2015 12:29 pm

karma
романтик Асилог
 
Posts: 1250
Joined: Tue Feb 21, 2012 10:09 pm

Unread postby xhippie » Wed Jan 07, 2015 8:37 pm

виедо от преставянето на ККК по ТВ8

phpBB [video]


Image
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Thu Jan 08, 2015 10:37 pm

ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Unread postby xhippie » Sat Jan 10, 2015 11:21 pm

преведено представянето на руски
phpBB [video]
ImageСВЕТЪТ Е ГОЛЯМ И ЩАСТИЕ ДЕБНЕ ОТВСЯКЪДЕ!
Ако разтвориш доверчиво ръце, ще разбереш кой иска да те прегърне и кой – да те прикове към кръста.
xhippie
User avatar
Скромна и невинна
 
Posts: 5038
Joined: Fri Feb 17, 2012 8:22 pm
Location: в Матрицата

Next

 

Return to MURAT YILDIRIM
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests